COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DE L’ESPAI AUTOGESTIONAT MALLOLIS EN RELACIÓ A LA PROHIBICIÓ DE L’ACTIVITAT NOCTURNA DEL MOLINS REGGAE FEST

Dissabte 6 d’abril estava programada la celebració d’un conjunt d’actes dirigits a difondre la cultura musical jamaicana, popularment coneguda com a Reggae, a la vila de Molins de Rei.

Els actes, organitzats per l’Espai Autogestionat Mallolis, i amb la col·laboració del CAJ La Mola, consistien en una exposició multimèdia al Mallolis amb un format d’activitat de tarda i, a la nit, una festa amb punxadiscos, reconeguts de l’escena jamaicana a Barcelona i rodalies, que havia de tenir lloc a La Mola. La festa, a més, havia de ser un espai de trobada per als molinencs i molinenques on descobrir una expressió musical diferent dels sons enllaunats hegemònics als circuits d’oci comercial.

Doncs bé, durant el dijous 4 membres de l’assemblea  de La Mola van rebre diferents trucades procedents d’autoritats municipals (polítiques i policials) on se’ls va comunicar, sota amenaces de multes astronòmiques, la impossibilitat de realitzar la festa.  S’ha de tenir en compte que en altres ocasions l’espai ha acollit activitats nocturnes i que la festa del 6 d’abril no constituïa, ni molt menys, un esdeveniment de risc. Ni per les persones, ni per la infraestructura. Van ser aquestes pressions les que ens van portar a prendre la decisió de suspendre la festa.

La música jamaicana forma part de les expressions culturals afrodescendents, fruit d’una barreja d’influències caribenyes, africanes i occidentals. El seu missatge majoritari, des dels orígens, ha estat de respecte, crítica a la segregació racial i denuncia de la desigualtat social.

La prohibició de l’acte només l’entenem en el marc d’una estratègia repressiva cap als moviments socials auto-organitzats i els seus espais de cultura no mercantilitzada. En aquest context s’emmarca la prohibició, una setmana després, del concert de Pirat’s Sound Sistema, organitzat per Arran Molins i Arran Les Corts, que s’havia de celebrar el 4 de maig també a La Mola.  Des de diferents assemblees i col·lectius creiem fonamental treballar per conquerir espais de llibertat al domini de la mercaderia, i la racionalitat econòmica, en tots els àmbits de la nostra quotidianitat. La cultura i l’oci conscient n’és un d’aquests àmbits.  No romandrem impassibles davant el desmantellament de la cultura popular autogestionada en benefici de la iniciativa privada.

Prou repressió envers la cultura no consumista i els espais autogestionats.

Lluitem per defensar la nostra autonomia.

Cap agressió sense resposta!

 

Assemblea de l’Espai Autogestionat Mallolis

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s